Annonse
00:00 - 01. september 2017

Streng, men ikke åpenbart urimelig

I tingretten trekkes i disse dager grensen for hva en «streng og rettferdig asylpolitikk» egentlig innebærer. Her byttes partienes storslåtte slagord ut med diskusjoner om beitemark i Afghanistan og valutatransaksjoner i Iran.

Annonse

«Høyres mål er en streng, rettferdig og forutsigbar asylpolitikk», står det i partiets program. Arbeiderpartiet «ønsker å videreføre en streng, retterferdig og human asyl- og flyktningpolitikk». For Fremskrittspartiet skal innvandringspolitikken være «streng, ikke slapp og naiv». Men hva vil det si i praksis? Hvor strengt er «streng nok», og hvor går grensen mellom «human» og «naiv»?

I løpet av 2015 kom over 31 000 asylsøkere til Norge. Nå sendes mange av dem ut igjen. Rett før sommerferien gikk to rettssaker i Oslo tingrett der asylsøkere har saksøkt Utlendingsnemnda (Une) for avslag på søknadene sine. Her prøves den strenge og rettferdige asylpolitikken i praksis.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.