Annonse
00:00 - 11. august 2017

Sant nok

Å skrive kronikk er så 2015. I år er det å knause en roman som gjelder.

Annonse

Bokhøsten inneholder en lang rekke bøker i sjangeren «virkelighetslitteratur», altså «monologer om virkelige mennesker uten virkelige motforestillinger». I margen kan nå avsløre bøkene som kommer i 2018.

Den nye trenden neste år blir metametafortellinger. Det er knyttet stor spenning til Gjort er gjort, en roman om hvordan forfatteren Vigdis opplevde at søsteren Helga ga ut en bok om en bok Vigdis hadde gitt ut om Helga. Romanen skal utforske det allmennmenneskelige i en god, gammeldags romanduell.

Vi får også den storslåtte musikalversjonen av Også min kamp, en fortelling om hvordan kusinen til forfatteren Linda opplevde at hennes eksmann, forfatteren Karl Ove, skrev en roman om hvordan han opplevde det da Linda lagde en radiodokumentar om hennes følelser da Karl Ove skrev en bok om hennes mentale helse. Musikalversjonen skal visstnok kreve fem tusen statister, en for hver side i Karl Oves bok, og seks kanoner.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse