Annonse
00:00 - 01. september 2017

Sanner i Trumps språkspor

Annonse

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er en dannet mann. Han er også nestleder i Høyre og neppe noen stor beundrer av president Donald Trump. Det var derfor med undring vi lyttet til ham på Politisk kvarter tirsdag denne uken, der han anklaget LO for å spre falske nyheter om Høyres sykelønnspolitikk. Han anklaget LO for løgn, hvilket er kraftfullt nok for en dannet mann, men «falske nyheter»? Begrepet har jo mistet mening, siden Trump vitterlig bruker det om sanne nyheter. Men Sanner, av alle, kan ikke være bekjent av trumpifisere norsk debatt. «Det er feil!» lyder i grunnen langt mer troverdig.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.