Annonse
00:00 - 11. august 2017

Rygg unna operasjonsbordet

Annonse

Ryggsmerter er blitt den nye folkesykdommen, særlig vondter i nedre del av ryggen. Det er faktisk den største årsaken til at folk verden over ikke får gått på jobb, ifølge Verdens helseorganisasjon. En metaanalyse av over åtti rygg-studier viser at de mest populære tiltakene mot smertene, som sengeligging, kirurgisk inngrep og behandling med stereoider, ikke hjelper stort på lang sikt. Det som derimot har en god effekt er tilpassede treningsprogram, yoga, tai chi, pilates og massasje. Det beste for ryggen er uansett at man holder den i bevegelse. Så, opp og hopp!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.