Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Rygg unna operasjonsbordet

Ryggsmerter er blitt den nye folkesykdommen, særlig vondter i nedre del av ryggen. Det er faktisk den største årsaken til at folk verden over ikke får gått på jobb, ifølge Verdens helseorganisasjon. En metaanalyse av over åtti rygg-studier viser at de mest populære tiltakene mot smertene, som sengeligging, kirurgisk inngrep og behandling med stereoider, ikke hjelper stort på lang sikt. Det som derimot har en god effekt er tilpassede treningsprogram, yoga, tai chi, pilates og massasje. Det beste for ryggen er uansett at man holder den i bevegelse. Så, opp og hopp!

Annonse

Mer fra Ideer

«Det dreier seg om at vi trenger kompetanse ved norske læresteder som forutsetter språkferdigheter.»
«En anmelder som ikke hadde reagert på det, ville ikke ha gjort jobben sin.»