Annonse
00:00 - 11. august 2017

Nå er genmainpulert laks til salgs

Annonse

I Canada kan du nå få kjøpt genmanipulert laks i butikken, melder tidsskriftet Nature. Det amerikanske selskapet AquaBounty, som har brukt 25 på å lage superlaksen, forteller at kanadiske forbrukere allerede har svelget unna 4,5 tonn. GMO-laksen er tilsatt et veksthormon-gen fra pukkellaks og andre gener fra skjeggtorsk og vokser derfor dobbelt så fort som vanlig atlantisk laks. Den produseres i vanntanker i Panama.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.