Annonse
00:00 - 04. august 2017

Myten om generasjon smart

Annonse

Det er ikke riktig at «digitalt innfødte», altså personer som er født etter cirka 1980 og har vokst med internett og dingser, bruker teknologi på en bedre måte enn andre folk, ifølge en kommentarartikkel i Nature. Her vises til en oversiktsartikkel i Teaching and Teacher Education som sier at den digitalt innfødte «ikke finnes». Tanken om at unge er bedre til å multitaske enn andre, er feilslått: Dagens unge har den samme hjernen som sine formødre. «Vi slutte å anta at spesielle grupper har spesielle evner», uttaler en av forfatterne av studien til Discovery Magazine. Ideen om en egen internettgenerasjon bør ikke brukes som begrunnelse for å endre politikk eller undervisningsopplegg. «Barn sier de foretrekker å bruke data», påpeker Nature, «men lytter skolene når unger sier at de foretrekker pommes frites til lunsj hver dag?».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse