Annonse
00:00 - 01. september 2017

MDMA nærmer seg apoteket

Annonse

Nå jubler ecstasy-lobbyen: Det amerikanske legemiddelverket (FDA) har erklært at «partydopet» ecstasy, også kalt MDMA eller «Emma», er en såkalt «gjennombruddbehandling» av posttraumatisk stresslidelse. Dette betyr, ifølge tidsskriftet Science, at man mener foreløpige studier tyder på at behandlingsformen kan være en klar forbedring sammenlignet med alternativene som i dag tilbys pasientene, man legger derfor opp til at stoffet raskere kan bli godkjent som legemiddel. Det er nå gitt klarsignal for store kliniske utprøvninger i såkalt fase 3. Omtrent halvparten av medikamentene som kommer så langt, blir godkjent til slutt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.