Annonse

Annonse

00:00 - 01. september 2017

MDMA nærmer seg apoteket

Nå jubler ecstasy-lobbyen: Det amerikanske legemiddelverket (FDA) har erklært at «partydopet» ecstasy, også kalt MDMA eller «Emma», er en såkalt «gjennombruddbehandling» av posttraumatisk stresslidelse. Dette betyr, ifølge tidsskriftet Science, at man mener foreløpige studier tyder på at behandlingsformen kan være en klar forbedring sammenlignet med alternativene som i dag tilbys pasientene, man legger derfor opp til at stoffet raskere kan bli godkjent som legemiddel. Det er nå gitt klarsignal for store kliniske utprøvninger i såkalt fase 3. Omtrent halvparten av medikamentene som kommer så langt, blir godkjent til slutt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»