Annonse
00:00 - 18. august 2017

Maria Berg Reinertsen: Grønnsakspiservise (i moll)

Den ferske veggisen tenker på verden, jeg tenker på middagslogistikk, skriver Maria Berg Reinertsen.

Annonse

På forsommeren lanserte tidsskriftet Samtiden nummeret «Dyrene dør. Du lever som før». Det handlet om dyrs rettigheter, husdyrenes elendige kår og menneskets masseutryddelse av ville dyr. På lanseringsfesten tok redaktør Christian Kjelstrup konsekvensen av artiklene og erklærte at han fra nå av var vegetarianer.

Reaksjonene varierte, fra hjelpsomme vegetaroppskrifter på Kjelstrups svært sosiale Facebook-side til Nationens kommentator Jens Bårdsgårds: «Trendnissene velger bort kjøtt, og vil påtvinge andre samme valg».

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse