Annonse
00:00 - 25. august 2017

For lett bolle

Foto: Getty Images
Annonse

I 1776 slo samfunnsøkonomiens gudfar, Adam Smith, fast at det ikke var velviljen til «slakteren, bryggeren eller bakeren» som drev dem til å lage maten for oss, men egeninteressen deres. En notis i St James Chronicle, gjengitt denne uken på twitterkontoen Enlightenment news, minner om bakeren kunne dra denne egeninteressen vel langt: «St James Chronicle: Borgermesteren i Cork har kommet opp med den friske beslutningen å avertere navnet på alle bakere som blir dømt for å snyte på vekten.» ​

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.