Annonse

Annonse

00:00 - 01. september 2017

Kritiserer Crispr-fiks

For noen uker siden var det en verdensnyhet at amerikanske forskere har lyktes med å reparere genfeil i menneskelige embryoer ved å bruke den revolusjonerende Crispr/Cas9-teknologien til å klippe og lime i gensekvensene. Men, som vanlig: Mer forskning trengs. En gruppe internasjonalt kjente forskere, deriblant Dieter Egli og George Church, har nå offentliggjort en såkalt «preprint» til en artikkel som stiller spørsmål ved om man i forsøket egentlig klarte å forandre gensekvensene i alle embryoene med Crispr, melder Ipcell.com. Av flere metodiske og lab-tekniske grunner mener de eksperimentet kan ha sett mer vellykket ut enn det egentlig var.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»