Annonse

Annonse

00:00 - 01. september 2017

Kritiserer Crispr-fiks

For noen uker siden var det en verdensnyhet at amerikanske forskere har lyktes med å reparere genfeil i menneskelige embryoer ved å bruke den revolusjonerende Crispr/Cas9-teknologien til å klippe og lime i gensekvensene. Men, som vanlig: Mer forskning trengs. En gruppe internasjonalt kjente forskere, deriblant Dieter Egli og George Church, har nå offentliggjort en såkalt «preprint» til en artikkel som stiller spørsmål ved om man i forsøket egentlig klarte å forandre gensekvensene i alle embryoene med Crispr, melder Ipcell.com. Av flere metodiske og lab-tekniske grunner mener de eksperimentet kan ha sett mer vellykket ut enn det egentlig var.

Annonse

Mer fra Ideer

«En anmelder som ikke hadde reagert på det, ville ikke ha gjort jobben sin.»