Annonse
00:00 - 01. september 2017

Kritiserer Crispr-fiks

Annonse

For noen uker siden var det en verdensnyhet at amerikanske forskere har lyktes med å reparere genfeil i menneskelige embryoer ved å bruke den revolusjonerende Crispr/Cas9-teknologien til å klippe og lime i gensekvensene. Men, som vanlig: Mer forskning trengs. En gruppe internasjonalt kjente forskere, deriblant Dieter Egli og George Church, har nå offentliggjort en såkalt «preprint» til en artikkel som stiller spørsmål ved om man i forsøket egentlig klarte å forandre gensekvensene i alle embryoene med Crispr, melder Ipcell.com. Av flere metodiske og lab-tekniske grunner mener de eksperimentet kan ha sett mer vellykket ut enn det egentlig var.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.