Annonse
00:00 - 11. august 2017

– Ikke ta på håret mitt

Hvite nordmenn må slutte å belære om hva rasisme er, og begynne å lytte, mener sanger, skuespiller og statsviter Nosizwe Lise Baqwa.

Lydhør empati: – En farget person som sier fra om rasisme, får altfor ofte høre at hun sikkert hørte feil eller er følsom. Det er så tungt å måtte forsvare seg selv. Bare lytt! Vær empatisk! ber Nosizwe Lise Baqwa.
Annonse

– Blogger og artist Sophie Elise slapp i forrige uke en musikkvideo, hvor hennes motspiller er mørkhudet, som ble møtt med en storm av grov hets og rasisme i kommentarfeltet på Youtube. Hvordan reagerte du?

Jeg ignorerte det hundre prosent, av mange grunner. Det med shit i kommentarfeltet, er beneath me. Man må spare seg, for det er utrolig emosjonelt å ta vonde ord innover seg.

– Men overrasker det deg?

Annonse