Annonse
00:00 - 11. august 2017

– Ikke ta på håret mitt

Hvite nordmenn må slutte å belære om hva rasisme er, og begynne å lytte, mener sanger, skuespiller og statsviter Nosizwe Lise Baqwa.

Lydhør empati: – En farget person som sier fra om rasisme, får altfor ofte høre at hun sikkert hørte feil eller er følsom. Det er så tungt å måtte forsvare seg selv. Bare lytt! Vær empatisk! ber Nosizwe Lise Baqwa.
Annonse

– Blogger og artist Sophie Elise slapp i forrige uke en musikkvideo, hvor hennes motspiller er mørkhudet, som ble møtt med en storm av grov hets og rasisme i kommentarfeltet på Youtube. Hvordan reagerte du?

Jeg ignorerte det hundre prosent, av mange grunner. Det med shit i kommentarfeltet, er beneath me. Man må spare seg, for det er utrolig emosjonelt å ta vonde ord innover seg.

– Men overrasker det deg?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt