Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Ikke bare klima for MDG

Oljeleting er ikke alt. Miljøpartiet De Grønne vil kreve innflytelse hinsides norsk sokkel.

Beredt: En regjering ledet av Jonas Gahr Støre må mest sannsynlig samarbeide med MDG fra sak til sak i Stortinget. – Dette er situasjonen vi forbereder oss på nå, men vi er også villige til å inngå budsjettforlik, sier nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm.

I to meningsmålinger denne uken havner Miljøpartiet De Grønne på vippen i Stortinget, og slik avgjør hvem som danner regjering etter valget. Dermed kan Arbeiderpartiet bli avhengig av støtte fra et parti som vil bygge ned den norske oljeindustrien. Ap-leder Jonas Gahr Støre har utelukket å ta MDG inn i regjering, og det mest sannsynlige er at en ny regjering må samarbeide med MDG fra sak til sak i Stortinget.

– Dette er situasjonen vi forbereder oss på nå, men vi er også villige til å inngå budsjettforlik, sier nasjonal talsperson for MDG, Une Bastholm.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse