Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Fra klinikken

Innlagt på privat sykehus for å kurere ødelagt politisk ryggmarksrefleks.

Illustrasjon: Katinka Hustad (Kildefoto: Roxana Wegner / Getty Images)

Jøss, vi er i Lillesand! På kjøpesenteret halvveis nede i bakken mot sentrum fra E-18,  bak Cubus, Eurosko og Nille. Her ligger Norges nyeste sykehus. Aleris Agder, kaller det seg, og er ikke eid av oss, av vi, velgerne, de norske statsborgere, men av Investor, som er et annet navn på familien Wallenberg, den svenske bank- og industrislekten som har som motto «Esse non videri» – å virke uten å synes. Det er da heller intet glorete ved fremtoningen, det er riktig så lyst og helsevesenaktig her borte bak frisørsalongen. Men hva gjør vi egentlig her – foruten å kjøpe servietter på Nille? Jeg tvangshandler servietter og kubbelys, forstår du – ja, det er ingen i hele verden som har flere servietter og kubbelys.

Nei, du skjønner jeg fikk hetta, jeg, her midt i valgkampen. Måtte få det fikset. Straks! Fikk time på Aleris. I fortrolighet: Jeg har problemer med den politiske ryggmargsrefleksen. Av sedvane stemmer jeg Arbeiderpartiet, men har begynt å lure på hvorfor, egentlig. Kunne en ikke like godt stemme på Høyre og la det skure og gå, som det har skuret og gått i snart fire år? 

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse