00:00 - 25. august 2017

En angrende Trump-ideolog

Julius Krein ville forme en ny, konservativ ideologi rundt president Donald Trump. Nå mener han at USA under Trump bærer galt av sted.

Endret mening: Redaktør Julius Krein mente Donald Trumps presidentperiode kunne brukes til å forme en ny, konservativ ideologi. Trumps uttalelser etter Charlottesville fikk ham til å offentlig ta avtand fra ham. Bildet er tatt da Krein lanserte tidsskriftet American Affairs i februar. Arkivfoto: Johannes Worsø Berg

«Jeg stemte på Trump. Og jeg angrer dypt».

Dette var overskriften på et leserinnlegg som ble publisert først på nett og så i papirutgaven av The New York Times sist søndag. Forfatteren var Julius Krein, en Harvard-utdannet intellektuell og redaktør av tidsskriftet American Affairs, som ble etablert i februar i år. Kreins ambisjon med tidsskriftet var å forme en ny politisk ideologi som brøt med det han kaller den nyliberale konsensus om at frihandel, åpne grenser og intervensjoner i andre land er til USAs beste.

«Trump var den første som formulerte en kritikk av den etablerte logikken i begge partier», sa Krein til Morgenbladet ved American Affairs-lanseringen i New York. Derfor støttet han Trump allerede tidlig i primærvalgkampen, selv om han mislikte mye ved milliardæren fra New York.

Annonse