Annonse
00:00 - 25. august 2017

Det vi ikke vil vite

Annonse

Har norske politikere det samme forholdet til klimaforskning som studenten som ikke tør sjekke hvor mye hun har igjen av studielånet? Vi unngår aktivt informasjon, og det viser seg at det finnes en hel vitenskapelig litteratur om de mange grunnene til at det er slik, blant annet at å unngå ny kunnskap kan gi oss moralsk slingringsrom. Rikfolk unnlater å besøker fattigstrøk fordi de frykter at synet kan gi dem skyldfølelse og få dem til gi fra seg penger. Artikkelen «Information Avoidance» av Russel Golman gir overblikk over forskningen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.