Annonse
00:00 - 11. august 2017

Demokratene «på topp»

Annonse

Faste lesere av denne avis vil kanskje ha fått med seg at ledelsen av det lille partiet Demokratene de siste årene har vært i komplett kaos. Overraskelsen var dermed stor da vi mandag fikk et nyhetsbrev i innboksen der partiet hevdet å «dominere» valgkampen i sosiale medier. Påstanden var lenket til en sak i Nettavisen, som gjennom sommeren har målt hvilke partier som hver uke får «størst effekt på det de selv gjør i sosiale medier». På denne listen har Demokratene hele sommeren ligget i toppen, bak Frp, men foran store partier som Høyre og Ap. Ifølge Nettavisen kom gjennombruddet for en måned siden, med poster om nasjonalt forbud mot niqab og nei til islamske bønnerop i Norge. Er Demokratene i ferd med å mobilisere til et godt valg, eller er målingen dustete? Analyseverktøyet er Crowdtangle, som måler antall interaksjoner på Facebook, positive såvel som negative. Også digi.no omtaler fenomenet, Demokratene har «suverent høyest interaksjonsrate». En rask titt på Facebook-siden torsdag morgen viser et fengende budskap: «Vi må ta godt vare på våre eldre. Lik og del om du er enig!»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.