Annonse
00:00 - 01. september 2017

Byråkratenes balansegang

Sylvi Listhaug dro til Stockholm med fem embedsfolk i følget midt i valgkampen. Dette er en vanskelig gråsone, sier tidligere departementsråd Eva Hildrum.

Statsrådsreise i valgkampen: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Stockholmsforstaden Rinkeby tirsdag 29. august. Foran til venstre hennes politiske rådgiver Espen Teigen, som foreviger det han erklærer ikke var ledd i valgkampen. Foto: Stein J. Bjørge/Aftenposten/NTB Scanpix
Annonse

Tretten dager før stortingsvalget reiste innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til Stockholm og den innvandringsdominerte forstaden Rinkeby. Hun reiste sammen med politisk rådgiver og partikollega Espen Teigen og tre byråkrater: ekspedisjonssjefen i integreringsavdelingen, en spesialrådgiver i politiavdelingen og kommunikasjonsrådgiver Raheela Chaudhry. I Stockholm deltok ambassadør Christian Syse og hans nestkommanderende, Rune Jensen, på møtene.

Reisen kostet totalt 40 300 kroner, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet (JBD).

Listhaug selv sa at hun reiste til Stockholm for å lære av svenskenes feil i integreringspolitikken, og for å lære av det som har fungert. «Det er et viktig tema for norske velgere når de skal gå til urnene 11. september», sa Listhaug til Dagbladet da hun var i Stockholm tirsdag.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse