00:00 - 25. august 2017

– Av med nisselua

Flaks at vi fant professor Geir Woxholth, når vi først skulle skrive om Therese Johaug. Ikke bare har han sterke meninger, han virker unektelig også kvalifisert.

Energisk forsvar for dommen:  - Media og folk flest bedriver rent føleri, uttaler professor Geir Woxholth like energisk som han fremstår her på bildet fra sitt kontor med utsikt mot Universitetsplassen og Karl Johansgate i Oslo.

– Synes du ikke synd på Therese?

– Jeg synes synd på Therese Johaug og forstår godt at hun gråter. Selv kan jeg finne på å forelese i Marius-genser, nærmest for å demonstrere norske verdier, men i denne saken kan jeg ikke la min nasjonalfølelse få noen betydning. Jeg forsøker å vurdere saken som om jeg skulle ha vært voldgiftsdommer selv.

  – Noe du hyppig har vært, som vi skal komme tilbake til. «Bort med nisselua», skrev du i et Facebook-innlegg. Hva er det vi forstår av Norge gjennom Therese Johaug-saken?

Annonse