00:00 - 25. august 2017

Aslak Bonde om SV og Ap

SV blir en mer krevende partner for Ap nå enn forrige gang de samarbeidet, skriver Aslak Bonde.

Valgkampens drama er foreløpig Arbeiderpartiets mange dårlige meningsmålinger. Selv om stemningen kan snu, er det allerede nå mulig å fastslå at valgresultatet ikke vil være i nærheten av hva det så ut til å bli for noen måneder siden. Det igjen har ført til at det produseres en rekke analyser av årsakene til Aps fall og at det dukker opp spekulasjoner om at Jonas Gahr Støre vil måtte trekke seg som partileder.

Det kan kanskje skje hvis Ap fortsetter å miste enda flere prosentpoengs oppslutning i de siste valgkampukene, og om Støre ikke blir statsminister. Men det blir han – i hvert fall i følge nesten alle meningsmålinger frem til nå. Arbeiderpartiets fall blir nemlig ikke ledsaget av en tydelig oppgang for Høyre og Frp. Tallene for de to regjeringspartiene spriker, men det er foreløpig ingen tvil om at de begge ligger an til å få et dårligere resultat enn de fikk for fire år siden. Da kan makten fort glippe, selv om Venstre skulle klare å karre seg over sperregrensen.

Annonse