Annonse
00:00 - 04. august 2017

Aslak Bonde om frykten for MDG og Rødt

Oslo er blitt utstillings­vinduet Ap ikke vil ha. Frykten for MDG og Rødt tiltar, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Statsministeren og hennes utfordrer har startet valgkampens langspurt med hver sin vestlandsturné. Med unntak av at Jonas Gahr Støre ikke spiste kake og jordbær hos Knut Arild Hareides foreldre, har reisemålene og rammene for arrangementene vært like. Det er også kandidatene. Både Støre og Erna Solberg planlegger valgkamputspill om de samme sakene på stort sett de samme stedene. De kjemper om de samme velgerne og analyseverktøyene og målingene deres leder dem stort sett i samme retning.

 

Det betyr ikke at Solberg og Støre er like, og det er definitivt ikke slik at det er ett fett hvem av dem som blir statsminister etter valget 11. september. Én ting er at partiene og deres nære politiske omgivelser er ulike, like viktig er det at de to som statsministere må søke støtte fra partier som vil presse dem til å føre en annen politikk enn den de snakker om på sine valgarrangementer.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse