Annonse
00:00 - 11. august 2017

Akustisk angrep

Annonse

Det diplomatiske forholdet mellom USA og Cuba trues av høyfrekvente lyder. I fjor høst begynte flere amerikanske diplomater, som har virket i Havanna siden Obama myknet frontene i 2015, å høre veldig dårlig. Noen fikk så store problemer at de ble sendt tilbake til USA. Etter en omfattende, hemmeligstemplet etterforskning kom det frem denne uken at hørselstapene skyldes lyder så høyfrekvente at de ikke kan høres av mennesker, men likefullt skade hørselsen deres, melder CNN. Hvor lydene kommer fra, er uklart. Amerikanerne mener lydene er «akustiske angrep», og har utvist to kubanske diplomater fra Washington. Kubanske myndigheter benekter det hele og sier de ikke vet hva som genererer lydene, men at de skal prøve å finne det ut.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.