Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Akustisk angrep

Det diplomatiske forholdet mellom USA og Cuba trues av høyfrekvente lyder. I fjor høst begynte flere amerikanske diplomater, som har virket i Havanna siden Obama myknet frontene i 2015, å høre veldig dårlig. Noen fikk så store problemer at de ble sendt tilbake til USA. Etter en omfattende, hemmeligstemplet etterforskning kom det frem denne uken at hørselstapene skyldes lyder så høyfrekvente at de ikke kan høres av mennesker, men likefullt skade hørselsen deres, melder CNN. Hvor lydene kommer fra, er uklart. Amerikanerne mener lydene er «akustiske angrep», og har utvist to kubanske diplomater fra Washington. Kubanske myndigheter benekter det hele og sier de ikke vet hva som genererer lydene, men at de skal prøve å finne det ut.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Aktuelt