Annonse

Annonse

09:39 - 12. juli 2017

Vil granske presset mot oppdrettsforskere

MDG vil ha en uavhengig granskning av situasjonen for norsk oppdrettsforskning. Fiskeriministeren er ikke interessert.

Miljøpartiets stortingsrepresentant, Rasmus Hansson, mener oppdrettsnæringen mangler forståelse for fri forskning. Arkivfoto: Siv Dolmen

– Jeg har hatt en del med norske naturvitenskaplige forskningsmiljøer å gjøre opp igjennom årene. Men ingen andre steder jeg har hørt om den typen konflikt og bruk av hersketeknikker overfor fri forskning som det Morgenbladet har skrevet om, sier Miljøpartiet De Grønnes (MDG) stortingsrepresentant, Rasmus Hansson.

I en serie artikler har avisen, i samarbeid med nettstedet Harvest, fortalt om over 20 forskere som føler seg trakassert eller frosset ut av miljøene sine på grunn av forskningsresultater som er ugunstige for oppdrettsnæringen.

– Selv ikke innen oljeindustrien – hvor det jo går heftig for seg – har jeg sett noe lignende, sier Hansson.

HER !

Annonse