Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

Turistskatt nå

Turistene strømmer til med bobil, båt, bil, fly og ikke minst cruiseskip. Lofoten opplever en turistinvasjon som er i ferd med å kvele øygruppen, naturperlen svømmer over av dritt, møkk og søppel, folk kjører i kø etter bobiler og turistskipene spyr ut mennesker som skal se Lofoten gjennom et bussvindu. Hvis du stopper ved en veiskulder – stå i ro og nyt utsikten. Beveger du deg utenfor veien risikerer du å tråkke på menneskeskitt og vasse i søppel.

Lofoten har et metningspunkt og det er i ferd med å komme. Øygruppen klarer snart ikke mer turister. Og de som kommer, får forringet sitt inntrykk og vi risikerer å få et forsøplet, nedskitt og ubehagelig sted å være.

Lofoten er de siste årene blitt markedsført tungt i utlandet og det har gitt resultater. Store internasjonale tidsskrifter og aviser har gang på gang kåret Lofoten som et må sted å oppleve før du dør. Og det er fullt fortjent. Fjellprakten og naturen i Lofoten er en uforglemmelig opplevelse for dem som kommer dit.

HER !

Annonse