Annonse

Annonse

00:00 - 21. juli 2017

Siteringsveldet: hvitt, hetero, macho

Hei-hei, PK-Katja her, som tar et avbrudd fra notisene for å komme med en viktig oppklaring: Den siste uken er det, i et lite og patriarkalsk hjørne av det offentlige rom, kjent som «Facebook-Høyre», blitt delt en sak fra den danske borgerlige bastionen Berlingske: «Feministiske akademikere: Vær varsom med at citere hvide mænd».

Hvite menn med profilbilder fra den gangen de satt i Dagsnytt 18-studio gikk straks ut og skrev at de ble avtent på akademia av å høre at det finnes forskere som er modige nok til å ta et oppgjør med det patriarkalske publiseringsveldet i det nyliberale akademia.

Terningkast NULL til Facebook-mennene og PROPS til disse driftige damene! De treffer virkelig spikeren på hodet når de påpeker at «sitering er en problematisk teknologi som bidrar til reproduksjonen av den hvite heteromaskuliniteten» i faglige kretser. Men, som de også påpeker: det går an å bruke sitering som en «feministisk og anti-rasistisk motstandsteknologi» og et verktøy for å yte motstand mot «de uetiske hierarkiene i kunnskapsproduksjon».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse