00:00 - 14. juli 2017

Nå er det streit å være grønn

Vegetarianeren er ikke lenger den mediterende dyrevennen med blomster i håret. Nå vurderer selv sjefen, naboen og broren din å kutte ut eller ned på kjøttet. Hva får det til å ta av? Vi spiste og spekulerte med nykonvertitter.

« Det er ganske digg, det er ikke bare noe jeg sier! I alle fall med all den karridressingen!» utbryter Samtiden-redaktør Christian Kjelstrup begeistret, og gyver løs på salatblader og falafler.

For bare et par år siden sto han og klippet opp biff og pølser til forfatterportretter i «Uroens kokebok». For enda lenger siden lå han på gresset, rød i ansiktet og stinn av biff, på en klassisk asado, grillfest, i Argentina.

Nå har han dedikert en hel Samtiden-utgave til dyrene og blitt vegetarianer nærmest over natten. Selv om det går i pastaskruer, avokado og pizza margaritas, er energinivået fortsatt like høyt, om ikke fra kosten, så fra kraften i å våkne fra det han omtaler som en slags kjøttsøvn.

Annonse