Annonse
00:00 - 21. juli 2017

Manne-øy blir verdensarv

Foto: Getty Images
Annonse

Den japanske øya Okinoshima, der kvinner er forbudt, er nå satt opp på Unescos verdensarvliste. Øya ligger midt mellom Japan og Sør-Korea, og har vært åsted for bønneritualer for trygghet på sjøen, skriver The Guardian. I tillegg til et par prester har opptil 200 menn lov til å besøke øya en gang i året, for å hedre matrosene som døde i sjøstriden mellom Japan og Russland i 1905. Men: De må kle av seg og nakenbade før de kan gå land. Det er uklart hvorfor kvinner ikke får besøke øya, men én teori er mensen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.