Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Löfvens vågale utvei

Regjeringen er under sterkt press etter at Transportstyrelsen kjørte forbi loven og sendte trafikale hemmeligheter på avveie. Men statsministeren og forsvarsministeren blir sittende – enn så lenge.

Rødt lys: Statsminister Stefan Löfven (S) sparket to statsråder torsdag, men opposisjonen var ikke fornøyd.Fotoillustrasjon: Morgenbladet (Kildefoto: Stina Stjernkvist / NTB scanpix)
Annonse

«Jeg velger det som er best for landet. Jeg vil ikke kaste Sverige ut i en politisk krise, sa den sosialdemokratiske statsministeren Stefan Löfven da han torsdag formiddag skulle forklare pressen at han blir sittende. Det blir neppe siste ord om it-skandalen som har rullet gjennom svensk politikk denne sommeren.

En tredels tillit. Å gå av, skrive ut nyvalg eller «bare» bytte ut noen statsråder: Før pressekonferansen turde ingen analytikere utelukke noen av Löfvens tre alternativer. Onsdagens mistillitsforslag mot tre av statsrådene fra den såkalte Alliansen, partiene i sentrum-høyre, hadde fått støtte fra Sverigedemokraterna, og dermed flertall i Riksdagen. Etter en lang serie krisemøter onsdag kveld valgte Löfven den mildest mulige reaksjonen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt