Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

Kjøpesenterpartiet

Hvorfor heter det egentlig «Senterpartiet» og ikke «Desenterpartiet»? Er ikke sentere det aller siste det moderne Desenterpartiet prøver å fremstille seg som? Det fører jo bare til uføre over hele linjen, som når det som liksom skal være en ungdomsbevegelse for kulturlandskapet og lokalt mangfold ender opp med å kalle seg Senterungdommen, som, hvis du tenker over det, høres ut som den gjengen på bygda som skulker skolen for å spise bagett med ost og skinke og drikke frappuccino på det lokale Amfi-senteret – det eneste samlingspunktet som er igjen etter at slakteren og gardsbutikken og den hyggelige nipssjappa i handlegaten måtte legge ned fordi de ikke har stor nok parkeringsplass og kundene griper valgfriheten til å handle hvorenn de har best tilbud av Rema 1000 og Coop, eller Samvirkelaget, som byens aller eldste kroker mener å ane at det en gang het. Notisredaksjonen venter svar: Er det dette bygde-Norge dere tror på, Senterpartiet?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse