Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

Høyrevridning

Foto: Getty Images

Som svært mye annen viktig forskning, har studier av kyssing stort sett foregått i Vesten. Denne måneden har imidlertid forskere i Dhaka bekreftet at vestlige kyssetester er universielle. Hovedfunnene publisert i Scientific Reports viser at nesten alle lener hodet til høyre når de kysser. Forsøket er gjort på 48 gifte par fra Bangladesh.

Om man er venstrehendt eller høyrehendt spiller ingen rolle, og det er uansett den som initierer kysset, som avgjør hvilken retning det tar. Forsøkene viste at 79 prosent av kyssingen ble satt i gang av mennene, og forskerne i Dhaka tror høyrevridningen har sammenheng med ulike hormonnivåer i de to hjernehalvdelene, skriver The Guardian.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»