Annonse
00:00 - 28. juli 2017

Høyrevridning

Foto: Getty Images
Annonse

Som svært mye annen viktig forskning, har studier av kyssing stort sett foregått i Vesten. Denne måneden har imidlertid forskere i Dhaka bekreftet at vestlige kyssetester er universielle. Hovedfunnene publisert i Scientific Reports viser at nesten alle lener hodet til høyre når de kysser. Forsøket er gjort på 48 gifte par fra Bangladesh.

Om man er venstrehendt eller høyrehendt spiller ingen rolle, og det er uansett den som initierer kysset, som avgjør hvilken retning det tar. Forsøkene viste at 79 prosent av kyssingen ble satt i gang av mennene, og forskerne i Dhaka tror høyrevridningen har sammenheng med ulike hormonnivåer i de to hjernehalvdelene, skriver The Guardian.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.