Annonse

Annonse

00:00 - 28. juli 2017

En kur for det

Forskere ved universitet i Lund i Sverige og i Amsterdam publiserte nylig en studie i Journal of Child Psychology and Psychiatry som viser at barn og ungdom kan kureres for posttraumatisk stress på kun timer. 16 prosent av alle barn og unge som utsettes for alvorlige traumer, rammes av posttraumatisk stressyndrom.

Tidligere forskning har vist at behandling med øyebevegelsesterapi (EMDR) og kognitiv adferdsterapi har fungert på voksne. Den nye studien viser like gode resultater på 8- til 18-åringer. EMDR går ut på å gjenoppleve traumer mens pasienten følger en behandlers finger med øynene, noe som «visker ut» minnet. Forskerne sier det var nok med fire behandlinger i snitt for å oppnå varige resultater. Raskest gikk det for dem som ble behandlet med EMDR, melder Lunds universitet.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

«Mener egentlig Jakobsen at folk uten høyere utdanning ikke er skikket til å delta i demokratiet?»