00:00 - 21. juli 2017

Dags for domino

Neste år er det presidentvalg i Brasil, men flere og flere politikere kommer til å måtte trekke seg eller bli fengslet på grunn av korrupsjonsskandalen. Hvem vil stille i presidentvalget 2018, og hvem er ute av spillet?

Ennå ikke helt fortapt: Lula, som var brasiliansk president fra 2003 til 2011, ble nylig dømt til ni års fengsel. Han er foreløpig ikke pågrepet fordi saken skal ankebehandles. Foto: Igo Estrela / Getty Images

Forrige uke ble Brasils tidligere president Luiz Inácio Lula da Silva dømt til ni og et halvt års fengsel for korrupsjon og hvitvasking. I fjor ble Brasils valgte president Dilma Rousseff fjernet etter en riksrettssak som store deler av befolkningen anser som et forkledd kupp. Visepresident Michel Temer tok over, men kan sannsynligvis ikke stille til valg neste år grunnet korrupsjon.

Flere og flere politikere blir dømt i korrupsjonssaken som har fått navnet «Operação lava jato» – «Operasjon bilvask» – og fremtiden er uviss. Vi prøver oss likevel på en oversikt over aktørene i neste års brasilianske presidentvalg.

 

Annonse