00:00 - 21. juli 2017

Blod, svette og tåregass

President Nicolás Maduro vil endre landets grunnlov. – Folk er redde for regjeringen nå, sier opposisjonspolitiker Pedro Castillo.

Protester i Caracas. Demonstranter søker ly for tåregassgranater i Venezuelas hovedstad torsdag 20. juli. Samme dag sattes opposisjonens nasjonale streik i gang. Foto: Carlos Becerra / Anadoulu Agency / Getty Images

Protestene mot den venezuelanske presidenten intensiveres denne uken. Klokken seks om morgenen torsdag begynte opposisjonens nasjonale 24 timers-streik, som oppfordret alle venezuelanere til å la være å gå jobb i protest mot presidenten. Sist gang en slik streik ble arrangert, var før kuppet mot forgjengeren Hugo Chávez i 2002. Streiken er et motsvar til Maduros planer om å endre grunnloven, og en forlengelse av de tre siste månedenes demonstrasjoner, som har krevd over 100 liv i Venezuela.

– Vi organiserer en nasjonal protest for å avvise Maduros politikk, sier Pedro Castillo, regional koordinator for det største opposisjonspartiet, Primero Justicia.

– Jeg mener at det ikke er lenge igjen til vi kan kalle Maduro for diktator. Det er veldig vanskelig å være opposisjonell i Venezuela nå.

Annonse