00:00 - 21. juli 2017

Barneromsmausoleum

Foto: Kvinne eller mann

Et spørsmål har kommet fra en anonym brevsender som er hjemme hos sine foreldre i ferien. Der står vedkommendes ungdomsværelse uforandret, 13 år etter at han (eller hun) flyttet hjemmefra. I gardinstangen henger pepperkakehjerter hen fikk av sin kjæreste på videregående, julen 2002. På korktavlen, en serviett med Håkan Hellstrøm-autograf, samt en samling buttons fra SUs sommerleir i 2001. I bokhyllen ligger fortsatt en Darth Vader-figur, hvis hode er en kjærlighet på pinne, kjøpt i forbindelse med Phantom Menace-premieren i 1999. Innsenderens eldre søsken påpeker at deres respektive barnerom for lengst er omgjort til en serie hjemmekontorer, og mener hen misbruker sin rolle som siste utflyttede barn til å bevare sin egen ungdom i rav. Brevskriveren undrer derfor: Er det riksantikvaren eller byantikvaren hen bør kontakte for å få rommet vernet?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse