00:00 - 07. juli 2017

Aslak Bonde: Valget spiller faktisk en rolle

I økonomisk politikk er Ap og Høyre nesten like, men små forskjeller kan også bli store, skriver Aslak Bonde.

Regjeringspartiene har gode valgkampkort fordi økonomien er i bedring og arbeidsledigheten er på vei ned. Opposisjonspartiene har også noen trumfkort på hånden fordi veksten i sysselsetting har vært lav, og fordi den delen av den voksne befolkningen som står utenfor arbeidsmarkedet, øker. Alt ligger til rette for to intense måneder med valgkampdebatt om økonomi og sysselsetting.

Mange kommer til å skalke lukene. De vet at det egentlig er små forskjeller mellom Høyre og Ap i den økonomiske politikken. Erna Solberg har vist at hun har kontroll, selv om regjeringen hennes har brukt mer oljepenger enn ventet. Svært få tror at det blir mindre trygg styring dersom Jonas Gahr Støre overtar som statsminister. Han er ikke så opptatt av samfunnsøkonomi som forgjenger Jens Stoltenberg, men han leder et parti der den økonomiske ansvarligheten ligger i ryggraden på alle som kan tenkes å bli statsråder.

Annonse