00:00 - 14. juli 2017

Aslak Bonde: Kampen ved sperregrensen

Høyrevelgere kan stole på Venstre – forutsatt at Frp forblir mye mindre enn Høyre, skriver Aslak Bonde.

Selv i den stilleste ferieuken er det noen som driver valgkamp. Venstre-leder Trine Skei Grande er på tur i sin innleide bil hver eneste dag i hele ferien. Bilen er selvfølgelig elektrisk, men det er ikke klima Skei Grande snakker mest om. Nå er strategien å snakke om alt det andre Venstre har fått til i de siste fire år, og om alt det forferdelige Ap og Sp kan komme til å gjøre i de neste fire. Budskapet til alle borgerlige velgere er at Venstre må reddes over sperregrensen for å sikre fire nye år med Erna Solberg som statsminister.

 

Venstre-strategene håper på en reprise av 2005-valget, da Venstre spratt opp med nesten to prosentpoeng helgen før valgdagen. Årsaken var at Høyre-velgere stemte taktisk for å få Venstre over sperregrensen. Spørsmålet i år er om det finnes mange nok Høyre-velgere som vil ta sjansen på å gi sin stemme til Venstre. Mange synes at Trine Skei Grande har vært en masete og upålitelig samarbeidspartner i denne fire-års perioden. I tillegg kan de risikere at Venstre hopper over til Arbeiderpartiet.

Annonse