Annonse
00:00 - 14. juli 2017

Advarer mot grønn svartmaling

Annonse

– Det er viktig at mange velger å redusere kjøttforbruket og er mer opptatt av etisk dyrehold, sier Viestad, som blant annet er matskribent og leder av Geitmyra matkultursenter for barn.

Han mener det er utmerket at noen velger å redusere eller droppe kjøtt, blant annet fordi det kompenserer for at noen ikke reduserer overhodet.

– Det er et viktig steg vekk fra det meningsløse kjøttforbruket, vekk fra å måtte ha kjøtt på smørbrødet og pizzaen uten å engang smake hvilket dyr det er. Men tendensen til å begrunne det med å svartmale hele landbruket, er problematisk. Det er en ny form for bondehets, som ikke er noe mindre harry enn den Frp drev med på 70- og 80-tallet. Da fremstilte Frp bøndene som en gjeng grådige snyltere. I dag er det blitt vanlig å komme med ganske drøye påstander om at helt vanlige bønder er dyremishandlere, sier Viestad.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse