00:00 - 09. juni 2017

Verdens nye klimahelt

Trump har meldt seg ut, og alle ser til Kina. Men hva har Kina egentlig gjort for klimaet?

Solfangeren og skyskraperen: Kinesiske arbeidere installerer solcellepaneler på taket på et bygg i byen Wuhan den 27. april. Kina er det landet i verden som ansetter flest i fornybare jobber i verden. Foto: Kevin Frayer / Getty Images

Under G7-toppmøtet for to uker siden gjorde europeiske ledere et siste forsøk bak lukkede dører på å overbevise president Donald Trump om å holde USA i Parisavtalen. Tysklands forbundskansler Angela Merkel hadde en klar beskjed å komme med, ifølge notater Der Spiegel har fått tak i: Xi Jingping er kløktig, sa hun. Han vil utnytte vakuumet som oppstår om USA hopper av klimaarbeidet.

 

Travel uke i Beijing. Trump lyttet ikke. I uken som har gått siden «Pittsburgh, ikke Paris»-talen han hadde glemt å faktasjekke med Pittsburghs borgermester, har det vært usedvanlig travelt for Kinas ledelse.

Annonse