Annonse
00:00 - 30. juni 2017

UD lønner omstridt rådgiver

Utenriksdepartementet gir Helge Lurås millionbeløp og forskningsavtaler, men andre forskere mener han fremstår med kompetanse han ikke har.

«Misunnelse»: – Det har vært en kampanje mot meg. Jeg oppfatter det som misunnelse. Man brukte det man kunne ta meg på, det forskningsfaglige: «Han er jo ikke forsker», ble det sagt, snarere enn å argumentere mot det jeg sa, sier Helge Lurås.
Annonse

Islam og høy innvandring er en trussel mot europeisk identitet. Asylinstituttet bør oppheves.

Med slike standpunkter har samfunnsdebattanten Helge Lurås (47) de siste tre årene provosert på seg motstandere, senest «de skamløse», en gruppe unge kvinner med innvandrerbakgrunn. De mente seg misbrukt da han i Aftenposten 14. juni roste dem for oppgjøret med ukultur i egne miljøer. Lurås konkluderte med at å stanse mer innvandring ville være til deres beste.

«Lurås’ innlegg i Aftenposten var en sjeldent god demonstrasjon av den monomane og autoritære islamkritikkens hykleri», skrev Kjetil Rolness, selv en islamkritisk samfunnsdebattant, på Facebook.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse