Annonse
00:00 - 02. juni 2017

Maria Berg Reinertssen om vås og visjoner i politikken

Det var kanskje en sinnssvak idé, å lete etter fremtids­visjoner i partiprogrammene, skriver Maria Berg Reinertsen.

Annonse

Norske partiprogrammer er faste i formen: Kapitteloverskrift – for eksempel «Grønn omstilling og en bærekraftig fremtid» (H) eller «Omstilling til grønn økonomi» (SV) – deretter en kort tekst der utfordringer, fremtidsmål og de til enhver tid rådende moteformuleringer lires av (i år er det sirkulær økonomi som gjelder) og til sist kommer kulepunktene med hva partiet faktisk vil gjøre. Og slik, kulepunkt for kulepunkt, nærmer vi oss fremtiden. Men hvilken fremtid? Hvilken verden ser partier flest for seg at alle kulepunktene de har vedtatt på landsmøtene denne våren, skal føre oss frem til?

 

«I petroleumsindustrien ligger det mange muligheter i overgangen til lavutslippssamfunnet.» Det er på dette stedet i Arbeiderpartiets program, jeg blir alvorlig bekymret for hvor visjonsjakten skal ende. Dette er jo bare vås. For kulepunktene som følger, handler om å hvordan vi skal pumpe opp mer olje.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt