Annonse
00:00 - 23. juni 2017

Kunnskapsministeren svarer lakseforskerne

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har følgende kommentar til Morgenbladet og Harvests saker om press, drittpakker og trakassering av lakseforskere.

Annonse

– Er de erfaringene forskerne beskriver, verdt å lytte til?

– Når forskere uttrykker denne typen bekymringer, er det klokt av kunnskapsministeren å lytte. Det er viktig å rekruttere og beholde flinke folk i forskningen. Da er det viktig at ikke debattklimaet er så hardt at de unge skremmes bort fra feltet og de erfarne forskerne søker seg vekk. Forskerforbundet satte dette på dagsordenen på sitt forskningspolitiske seminar i høst gjennom flere gode innlegg. Jeg vil gjerne vise til det Forskerløftet som alle partiene undertegnet den dagen, der det står: «På vegne av mitt parti oppfordrer jeg forskere til å delta i det offentlige ordskiftet og gjøre sin forskning synlig – også når forskningen peker i en annen retning enn partiets ståsted.»

– Forskerne beskriver et tett forhold mellom næring, politikere og næringsvennlige forskere på feltet rundt laks og sjømat. Hvordan oppfatter du situasjonen?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hver dag kappes det en bit av demokratiet.»