Annonse
00:00 - 30. juni 2017

Jørgensen om kultur og korrupsjon

Beskyldningene om at Kulturrådet er korrupt kan få alvorlige konsekvenser, skriver Sten Inge Jørgensen.

Annonse

Forrige lørdag hadde Dagbladet et oppslag som insinuerte at Norsk Kulturråd er korrupt. Avisen hadde funnet en korrelasjon mellom tildeling av midler og facebookvennskap mellom søker og saksbehandler. Som for å skape ytterligere drama, ga journalistene ordet til kunstneren Lars Cuzner: «Det jeg skal si nå, er ensbetydende med karriereselvmord […] Jeg kan bare glemme pengestøtte fra Kulturrådet nå. Men … det skiter jeg i. For noen må tørre å si noe.»

Cuzners budskap var at Kulturrådet kan beskrives som et system «der man beskytter hverandre, der man først deler ut penger til kolleger og så forventer å få noe tilbake når det er din tur til å søke.»

Han hadde selv sittet seks år i Kulturrådet, men sluttet etter at han fikk avslag på en større søknad. «Jeg var et uroelement i Kulturrådet, jeg vil at kunsten jeg lager skal skape debatt. Kulturrådet liker verken uroelementer eller stor debatt.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
ved kjøp av abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse