Annonse
00:00 - 30. juni 2017

Hei, jeg er tilbake

Etter valgtriumfen sist helg vil Silvio Berlusconi lede høyresiden tilbake til makten i Italia. Intern krangling truer allerede med å ødelegge planen.

Gir seg ikke: 81 år gamle Silvio Berlusconi, forretningsmann, mediemogul, fotballklubbeier, straffedømt populist og tidligere statsminister, vil tilbake i rampelyset. Her er han på fotballkamp. Foto: Nicolo Campo / Getty Images
Annonse

Nok et comeback! Det er bare å bøye hodet i beundring og/eller fortvilelse. Silvio Berlusconi ville ha vært glemt for lenge siden hvis han var en mann som var fulgte naturens eller politikkens lover. Men Berlusconi tar gjerne et ekstranummer til.

En italiensk høyesterettsdom som fratar ham muligheten til å inneha offentlige verv, legger fortsatt en demper på karrieremulighetene, selv om Berlusconi insisterer på at den europeiske menneskerettsdomstolen vil omgjøre dommen. Til tross for den fjerne muligheten for at det vil skje snart, er det ingen, heller ikke Silvio Berlusconi selv, som har noen tro på at han kan blir statsminister igjen. Men han vil mer enn gjerne bestemme hvem som blir det.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse