00:00 - 30. juni 2017

«Forskerne er opptatt av å forsvare sine interesser»

Helge Lurås mener Sisa tilbyr noe forskningsinstituttene mangler: erfaring fra den virkelige verden.

– Mange skrivebordsforskere har fint lite interessant å si om hva som skjer i verden, sier Helge Lurås.

I 2012 etablerte han Sisa, Senter for internasjonal og strategisk analyse, etter at kontrakten hans ikke ble fornyet ved Nupi (Norsk utenrikspolitisk institutt). Siden starten har Utenriksdepartementet vært en viktig oppdragsgiver.

– At Sisa fikk rammeavtaler i UD, er en erkjennelse av at det av og til er lite relevant det UD får fra de grunnforskningskompetente miljøene. Mange av dem har ingen praktisk erfaring fra den virkelige verden, sier Lurås, som er utdannet siviløkonom, men har bakgrunn fra Forsvaret og E-tjenesten. Han er også cand. mag. med mellomfag i idéhistorie og grunnfag i sosialantropologi og sosiologi.

Annonse