Annonse
00:00 - 09. juni 2017

Et Indisk selvbilde

Fotografen Vasantha Yogananthan nytolker heltediktet Ramayana.

«Boy Playing Girl», Sorthvitt C-print håndkolorert av Jaykumar Shankar. Foto: Vasantha Yogananthan / Chose Commune
Annonse

Store deler av Indias 1,3 milliarder innbyggere, med sine 22 offisielle språk, samles kulturelt sett kanskje aller mest av nasjonaleposet Ramayana.

Heltediktet er en hjørnesten i hinduismen og er blitt gjenfortalt muntlig, sies det, siden 800 år f.Kr. Ramayana forteller historien om livet til Rama, en legendarisk prins fra kongedømmet Kosala. Det finnes historier om barndom, giftemål, krig, kjærlighet, tap og eksil – beretningen er filosofisk og instruerende.

I lys av tradisjonen for gjenfortelling reiser nå den indiske fotografen Vasantha Yogananthan i Ramas fotspor – og tolker eposet på ny, sett gjennom samtidens og fotografiets prisme. A Myth of Two Souls er et bokprosjekt som skal utkomme i syv deler, slik det også er syv kapitler i Ramayana. Andre bok, The promise, er ute nå, og her fortelles kjærlighetshistorien om Rama og Sita.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt