09:10 - 30. juni 2017

Aslak Bonde om politisk handlekraft og prinsipper

Når valget nærmer seg, går handlekraft foran prinsipper, skriver Aslak Bonde.

Arbeiderpartiets ledelse var fornøyd tirsdag morgen. VG brukte papiravisens førsteside til å fortelle at partiet vil gi mer til pensjonistene. Pensjonistforbundet, LO og Unio fulgte opp med støtteerklæringer. Det virket som om partiet hadde funnet en virkelig godsak til valgkampinnspurten.

Kanskje har Ap det. Velgerne som er opptatt av slikt, får med seg at partiet akkurat nå mener at pensjonene burde ha vært høyere. Det er ikke sikkert de får med seg, eller at de skjønner statsminister Erna Solbergs argumentasjon om at Ap med sitt nye forslag på lengere sikt kanskje er i ferd med å gjøre det verre for pensjonistene. Solbergs argumenter hviler uansett på forutsetninger som det er umulig å si noe sikkert om nå.

 

Annonse