Annonse
00:00 - 30. juni 2017

Anbud, ikke tilskudd

Støtten til Helge Lurås er gitt som tilskudd, men UD går langt i å erkjenne at kontraktene burde vært lagt ut på anbud.

Annonse

Senter for internasjonal og strategisk analyse (Sisa), som Helge Lurås driver, har siden 2012 fått til sammen seks millioner kroner fra UD etter først å ha søkt om støtte. I avtalen om Afghanistan-tilskudd fra desember 2013 står det at Sisa skal «utvikle kunnskap med operativ relevans for Utenriksdepartementet og samarbeidspartnere».

Det betyr at Sisa solgte UD tjenester til internt bruk. Slike anskaffelser skal i tråd med UDs regler og EØS-reglene, legges ut på anbud.

«Hovedregelen er at alle tjenesteleveranser skal anbudsutsettes», bekrefter UDs kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, som peker på at Sisa-prosjektene også har ført til produkter som har kommet flere enn UD til gode.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.