Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Vi har det bedre enn vi måler

Foto: Getty Images

Journal of Economic Perspectives vier en jafs av siste nummer til debatten om hvordan brutto nasjonalprodukt undervurderer den økonomiske veksten fra teknologisk fremgang. Økonomen Martin Feldstein mener at trass i forbedringer i metoden klarer statistikken i USA fortsatt ikke å måle all veksten som kommer med smartere smart-telefoner. Brutto nasjonalprodukt må derfor ikke brukes som mål på nasjonal velstand advarer han. En skokk forskere fra de statlige amerikanske statistikkbyråene sier seg enig i at de undervurderer den økonomiske veksten på internettet en smule, men ikke mye nok til at det kan forklare hele nedgangen i vekst de siste årene.

Annonse

Mer fra Ideer

«Det dreier seg om at vi trenger kompetanse ved norske læresteder som forutsetter språkferdigheter.»
«En anmelder som ikke hadde reagert på det, ville ikke ha gjort jobben sin.»