Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Vi har det bedre enn vi måler

Foto: Getty Images

Journal of Economic Perspectives vier en jafs av siste nummer til debatten om hvordan brutto nasjonalprodukt undervurderer den økonomiske veksten fra teknologisk fremgang. Økonomen Martin Feldstein mener at trass i forbedringer i metoden klarer statistikken i USA fortsatt ikke å måle all veksten som kommer med smartere smart-telefoner. Brutto nasjonalprodukt må derfor ikke brukes som mål på nasjonal velstand advarer han. En skokk forskere fra de statlige amerikanske statistikkbyråene sier seg enig i at de undervurderer den økonomiske veksten på internettet en smule, men ikke mye nok til at det kan forklare hele nedgangen i vekst de siste årene.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Ideer

I Norge har mer enn 90 prosent av medarbeidere i åpne kontorlandskap en fast plass.