Annonse

Annonse

00:00 - 19. mai 2017

Skikkelig dårlig vær

Foto: Getty Images

Halvdan Sivertsens karakter Sverre, bosatt nord i verret, sitter på et skjær etter et forlis og sier «det kunn’ ha vorre verre vær i verret enn det herre». Dette er nå bekreftet av Verdens meteorologiorganisasjon (WMO), som har publisert en liste med verdensrekorder for dårlig vær. Den verste haglskuren, for eksempel, drepte 246 indere i 1888, med «hagl på størrelse med cricketballer» ifølge samtidige britiske (selvsagt) kilder. 21 døde av ett eneste lynnedslag i en annen britisk koloni, Rhodesia, i 1975. Den dødeligste syklonen drepte 300 000 i Bangladesh (daværende Øst-Pakistan) i 1970. Og den største målte bølgehøyden er solide 19 meter, målt i februar 2013. Det er verre enn den vinterdagen nord i verret.

Annonse

Mer fra Ideer

«Det dreier seg om at vi trenger kompetanse ved norske læresteder som forutsetter språkferdigheter.»
«En anmelder som ikke hadde reagert på det, ville ikke ha gjort jobben sin.»