00:00 - 19. mai 2017

Sigve Indregard: Menn som hater grønne

De Grønne er forhatt. Det tyder på at partiet virker, skriver Sigve Indregard.

De ser nok frem til helgens landsmøte i Miljøpartiet De Grønne, de 25 000 som følger facebooksiden «Vi som ikke ønsker MDG i maktposisjon» (kortnavn: @antimdg). I kommentarfeltet får 25 000 fans utløp for mye oppdemmet magesyre.

«HATER den dama», skriver Olaf fra Oppegård, under en sak med bilde av MDG-profilen Lan Marie Nguyen Berg. Per fra Flisa skriver: «Jeg får utslett over hele kroppen når jeg ser det vesenet…. Oslo er ødelagt for vanlige folk.» Henrik Madsen skriver at «folk som ikke fortjener det dør av kreft, mens her har vi en fandens landsforræder og hun går fri.» Hvilket forræderi? Dyrere parkeringsplasser i sentrum.

Målingene går nedover, men oppmerksomheten øker. Hva er det ved MDG som gjør dem til adressat for denne stadig mer populære tarmtømmingen?

Annonse