Annonse
00:00 - 26. mai 2017

Morozov om WannaCry og politisk bedrag

De siste hackerangrepene peker på et dypt politisk problem, skriver Evgeny Morozov.

Annonse

En bølge av dataangrep – kalt «WannaCry» – har lammet datamaskiner på sykehus, i jernbanesystemer og ulike selskaper verden over, med krav om løsepenger for å gi brukerne tilgang til filene deres. Dette bør ikke avfeies som en enkeltstående skøyerstrek av en gjeng kriminelle hackere.

Siden angriperne har brukt verktøy og sårbarheter som opprinnelig ble utviklet av amerikansk etterretning, kan vi ikke lenger ignorere det ubehagelige faktum at datasikkerhetens stadig mer ny-føydale karakter – betal eller forsvinn – er et resultat av at den demokratiske kapitalismens idealer er blitt utarmet under trykket fra permanent overvåkning.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt